TH Mur & fliser ApS // Telefon: +4526217675 // E-mail: jj@mur-fliser.dk

Byg garanti

Som privatperson kan det være en god idé, at vælge en murer, som er medlem af Dansk Byggeri. Det giver dig nemlig ekstra tryghed og økonomisk sikkerhed i form af den såkaldte Byg Garantiordning fra Dansk Bygger

Hvad er Byg Garanti?

Byg Garanti er en økonomisk garantiordning for private forbrugere. Byg Garantiordningen dækker op til 100.000 kr. inkl. moms pr. byggesag. Det er ikke alle murerfirmaer der er omfattet Byg Garantiordningen. Det er udelukkende murerfirmaer, der er medlem af Dansk Byggeri, der yder denne garanti i forhold til dig som privat kunde.

Hvem står bag Byg Garanti?

Det er byggesektorens erhvervs- og arbejdsgiverorganisation Dansk Byggeri, der står bag Byg Garanti. Dansk Byggeri er en af Danmarks største erhvervsorganisationer, der dagligt arbejder med alle led i bygge- og anlægsprocessen inden for byggeri, anlæg og industri for mere end 6000 medlemsvirksomheder. Du finder mere information om Dansk Byggeri på hjemmesiden www.danskbyggeri.dk

Hvad dækker Byg Garanti?

Byg Garanti dækker fejl og mangler ved det murerarbejde, som er aftalt i forbindelse med dit byggeprojekt. Garantiordningen er konstrueret på den måde, at den dækker eventuelle tab som følge af fejl og mangler, hvis et medlem af Dansk Byggeri har tabt en sag ved Byggeriets Ankenævn, men ikke kan efterleve afgørelsen – eksempelvis på grund af konkurs, død eller ophør af firmaet. Byg Garanti dækker herefter det beløb, som forbrugeren har fået tilkendt i Byggeriets Ankenævn, og helt op til kr. 100.000,- pr. byggesag.

Hvor lang tid dækker Byg Garanti?

Det er ikke alle former for fejl og mangler man kan se ved byggeprojektets afslutning. Det har Byg Garantien også taget højde for, så selvom du først opdager sådanne mangler eller fejl lang tid efter byggeriets afslutning dækker garantien stadig. Hele 5 år efter at murerarbejdet er færdigt er du dækket af Byg Garanti ordningen.

Murerfirma med eller uden Byg Garanti?

Flere undersøgelser viser, at forbrugere sætter stor pris garantiordninger, som sikrer dem erstatning, hvis de skulle få uheldige oplevelser med det arbejde, som deres håndværkere udfører. Derfor er det en god idé at undersøge de forskellige håndværksfirmaer man ønsker at bruge. Er det murerfirma, du vælger ikke medlem af Dansk Byggeri, kan du på forhånd vinke farvel til den ekstra tryghed og økonomiske sikkerhed, som Byg Garanti giver.

Vil du være sikker på at få udbedret eventuelle fejl og mangler, uden at du lider økonomisk tab, er det ikke ligegyldigt hvilket murerfirma du, du har valgt.  Check altid om din murer er medlem af Dansk Byggeri FØR du indgår aftalen med ham, så er du ganske enkelt bedre stillet. TH byg og mur er naturligvis medlem af Dansk Byggeri, og således i stand til at tilbyde dig Byg Garanti uden ekstra omkostninger for dig.

Facts om Dansk Byggeri og Byg Garanti

Byg Garanti dækker kun såfremt murerfirmaet er medlem af Dansk Byggeri når du indgår aftalen med murerfirmaet.

Byg Garantiordning dækker arbejder, der er udført for private på deres private bolig: sommerhuse, ejerlejligheder, andelslejligheder, en eller to familieboliger, lejeboliger (hvis murerarbejdet bestilles og betales af dig selv) men også ejendomme, der har blandet privatbolig/erhverv (herunder stuehuse til landbrug).

Du kan læse mere om Byg Garantiordningen på www.byggaranti.dk. Her kan du også læse hvordan du anmelder et krav i garantiordningen. Byg Garanti dækker udelukkende medlemmer af Dansk Byggeri. Det betyder, at en række faggrupper ikke er omfattet, herunder eksempelvis VVS-installatører og EL-installatører.