TH Mur & fliser ApS // Telefon: +4526217675 // E-mail: jj@mur-fliser.dk

Klimavenlighed

Vi er alle ansvarlige for den verden, vi lever i. At have en klimavenlig holdning er derfor noget ganske naturligt for os som firma

En virksomhed har et ansvar overfor sine medarbejdere, myndigheder, kunder, leverandører med flere. Men har den også et ansvar for andre og måske mere vidtrækkende ting som eksempelvis klima og miljø?

Ja, vi mener godt at man kan have en holdning til store emner uden for virksomhedens forretningsmæssige område. For vi er jo alle en del af den verden, der omgiver os – og ansvarlig for den – også selv om man blot er et murerfirma i lille Danmark.

Vores bidrag til energireduktion hedder Vindstrøm

Vores bidrag til en klimavenlig udvikling er gået til den vedvarende energi produceret af vindmøller, i DONG Energys CO2-reduktionsprogram VINDSTRØM. Her opkøber DONG Energy en bestemt mængde vindmøllegenereret strøm svarende til det forbrug, vores aftale lyder på. Frem til 2012 omhandler VINDSTRØM onshore vindmøllerne fra vindmølleparken Overgaard, der ligger nær indsejlingen til Mariager Fjord.

Du kan downloade vores såkaldte RECS certifikat her på siden. RECS står for ”Renewable Energy Certificate System”. Du kan læses mere herom på www.recs.org

Grøn profil i praksis

Den gamle vending mange bække små gør en stor å er også gældende ved store emner som reduktion af CO2 udslip og klima. Derfor har vi erstattet firmabiler med cykler til de mureropgaver, der ligger indenfor en mulig geografisk radius. Kun når vi har behov for at transportere større værktøjer og materialer er bilerne en nødvendighed.

Murerfagets grønne profil før i tiden

Der er sket meget gennem tiden også i håndværks- og murerfaget. Både hvad sikkerhed, regler og politikker angår. Men det at have en ”grøn profil” er faktisk ikke noget nyt for håndværksfaget. Før i tiden handlede den grønne profil dog hverken om klima eller økologi. Her var der snarere tale om de grønne flasker man altid forbandt håndværkere med – og murere var bestemt ingen undtagelse.

Øl-pauser og håndbajere var nærmest en del af en håndværkers identitet, og de forekom på praktisk talt alle bygge- og arbejdspladser hvor man fandt arbejdende håndværkere. Selv de byggepladser der befandt sig flere etager oppe i det fri. Med datidens sikkerhedsanordninger var det derfor ganske risikabelt for en murer at gå på arbejde for årtier siden. Her på siden finder du et par billeder fra dengang de grønne ølflasker florerede på de danske byggepladser. Vi har fået lov til at anvende billederne som stammer fra bogen ”Byggepladser i 50’erne” udgivet af forlaget Tegl.

Håndværkere og håndværkspilsnere

Det at skylle ganen med en håndværkspilsner på arbejds- og byggepladsen hører i dag fortiden til. Sådan er det også i vores murerfirma. Spiritus på arbejdspladsen er ganske enkelt en virkelig dårlig idé. Nogle af de mange flinke kunder vi har, tilbyder dog fra tid vores murere på kolde øl til at svale sig på. Det er naturligvis noget vi sætter pris på, men både regler og vi selv har det nu engang bedre med et stort glas koldt vand eller en sodavand, hvis du ellers synes, vi fortjener en forfriskning.